Clinical Trial Center (CTC)

DIENSTEN

Diensten


Het Clinical Trial Center (CTC) ondersteunt onderzoekers in het Erasmus MC met de opzet en uitvoer van studies. Daarnaast wordt lokaal opgezet Investigator Initiated onderzoek gemonitord door onze ervaren monitors van de Monitor Unit. Via het VCMO Bureau kunnen afdelingen van het Erasmus MC cytostatica kuren in HiX laten bouwen.

Clinical Trial Support


Het Clinical Trial Center (CTC) beschikt over up-to-date kennis, ruime ervaring en is praktisch in de subsidie aanvraag, opzet, uitvoer en coördinatie van mensgebonden klinisch onderzoek. Het kan hierbij gaan om klinisch (fase 1 t/m 4), observationeel en translationeel onderzoek. Tevens biedt het CTC professionele ondersteuning bij lokaal op te zetten trials en grote, complexe multicenter trials.

Monitor Unit


De Monitor Unit van het CTC monitort Investigator Initiated onderzoek binnen het Erasmus MC. De Monitor Unit bestaat uit ervaren monitors die zowel laag, midden als hoog risico studies monitoren in opdracht van onderzoekers uit het Erasmus MC.

VCMO Bureau


Het CTC verzorgt de bouw van cytostatica kuren in het ziekenhuisinformatiesysteem HiX binnen het Erasmus MC. Het gaat hierbij om zowel reguliere als studie kuren. HiX Cytostatica is de vervanger van Practocol Planner.