Clinical Trial Center (CTC)

Website voor klinische studies Erasmus MC

Met één druk op de knop een overzicht van alle lopende klinische studies in het Erasmus MC. Met de nieuwe website trials-zwn.nl is dat vanaf 1 juli mogelijk. Verwijzers van alle ziekenhuizen uit de regio krijgen toegang tot de site. Doel: behandelopties toegankelijker maken.

Regionaal overzicht

De nieuwe website is een initiatief van het Erasmus MC Kankerinstituut in samenwerking met het regionale oncologienetwerk Concord. Online krijgen verwijzers een regionaal overzicht van alle lopende klinische studies waarvoor patiënten aangemeld kunnen worden. Aan de hand van patiënt-kenmerken en ziekenbeeld kan specifiek gefilterd worden, met als doel de behandelopties toegankelijker maken.

Waardevolle informatie

Naast het delen van waardevolle informatie met specialisten uit de hele regio, kunnen updates van de studies online makkelijk bijgehouden worden. Momenteel staan er alleen klinische studies van de afdelingen hematologie en interne oncologie in het Erasmus MC op, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat meer ziekenhuizen hun studies via de regionale site gaan delen.

Website

Ga naar www.trials-zwn.nl voor een overzicht van startende en lopende klinische studies waarvoor patiënten nog aanmelden kunnen worden. De site is momenteel uitsluitend toegankelijk voor de ziekenhuizen aangesloten bij het Concord netwerk, zij kunnen met het e-mailadres van de instelling een account aanmaken.

Klinische studies aanmelden?

Zijn er klinische studies in jouw ziekenhuizen ook geschikt voor de site (startend en/of open voor patiënten)? Neem dan contact op met het Clinical Trial Center van het Erasmus MC via: secretariaatctc@erasmusmc.nl.